Az Apple a napokban jelentette be az új iPadeket, amelyhez megszokott módon több reklámszpotot is készítettek. Az egyik a Crush címet viselő, nagyjából egyperces videóban azt láthatjuk, ahogy egy ipari préselőgép atomjaira zúzza az ott lévő hangszereket, tévéket, játékokat, rádiókat, és kamerákat, amikor pedig a folyamat a végére ér, a minden eddiginél vékonyabb új iPad Pro sejlik fel az acél talapzaton.

A frappánsnak szánt, azonban sokkal inkább ízléstelenre sikerült videó nagy felháborodást keltett: Tim Cook vezérigazgató X-profilján szinte csak negatív kommentek voltak olvashatók, a bemutató után pedig több híresség, többek közt Hugh Grant, valamint A szolgálólány meséjének rendezője, Reed Morano is felszólalt a videó ellen, írja a Verge.

Crush! | iPad Pro | Apple

Többen bocsánatkérésre szólították fel a cupertinói vállalatot, melyet Tor Myhren, az Apple marketingért felelős alelnöke meg is tett.

A kreativitás a DNS-ünkben van az Apple-nél, és nagyon fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket tervezzünk, amelyek képessé teszik a kreatív embereket az önkifejezésre világszerte. Ezzel a videóval azonban eltévesztettük a célt, amit nagyon sajnáljuk

– mondta. Hogy ez a balhé hasznosnak vagy épp kártékonynak bizonyul az Apple számára, azt csak az eladások számát derül majd ki. A videó megtekintési számaiban azonban YouTube-on egyelőre nem látszik a kiemelt érdeklődés.

Ossza meg
Exit mobile version