Különös történetet osztott meg a Reddit közösségi portálon egy 26 éves ausztrál nő, akit olyan különös helyzetbe sodort az élet, hogy elképzelni sem tudja, mihez kezdjen, ezért a fórumozók segítségét kérte – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A nő azt írja, sohasem volt igazi kapcsolata az apjával, aki fiatalon a kábítószerek rabja lett, majd elhagyta a családját. A nő 21 éves volt, amikor felhívta az egyik nagynénje, hogy közölje vele, az apja haldoklik és szeretne vele beszélni, legalább telefonon.

Ekkor tudta meg, hogy az apját már tizennégy éve egy zárt pszichiátriai klinikán ápolják.

A nő felhívta az intézményt, hogy beszélhessen az apjával. Azt írja, nagyon furcsa helyzetben találta magát, a klinika egyik dolgozója ugyanis közölte vele, hogy a beszélgetést az elejétől a végéig hallgatni fogják és nem hozhat szóba bizonyos kifejezéseket, például olyanokat, hogy „bandák, szekták, vagy az illuminátusok.”

A nő azt mondja, az apja agyát teljesen tönkretették a drogok, amiket korábban használt, a szellemi szintje egy gyerekének felelt meg, azt hitte, a tévé személyesen hozzá beszél és olyan hangokkal beszélgetett, melyeket csak ő hallott.

Az apa végül nem halt meg, sőt, néhány évvel később, 2022-ben a fiatal nőt ugyanaz a nagynéni azzal hívta fel, hogy tizenhét év után az apját kiengedik a pszichiátriáról. A nő a korábbi telefonbeszélgetés alapján ezt egyáltalán nem tartotta jó ötletnek, de úgy döntött nem foglalkozik az egésszel. Az apjával és az apja családjával továbbra sem tartotta a kapcsolatot.

Nemrég azonban a fiatal nő útlevelet akart magának csináltatni, amihez szüksége volt mindkét szülője születési anyakönyvi kivonatára.

Az ügyintézés során kiderült, hogy az apja meghalt, nagyjából akkor, amikor a nagynéni szerint kiengedték a pszichiátriáról.

A nő még a 2022-ben kiállított halotti anyakönyvi kivonatot is megkapta, csakhogy emlékezett rá, hogy a Facebookon látott az apjáról egy 2023-as fotót. A nő unokatestvére 2023 decemberében szült és a baba első családi összejövetelén ott volt a hivatalosan elhunytnak nyilvánított apja is. A nő ellenőrizte a Facebook-ot, megtalálta rajta az apja teljesen nyilvános és nagyon is aktív profiját, melyen rendszeresen oszt meg közös fotókat a családtagjaival.

A fiatal nő azt írja, nem tudja, mit gondoljon az ügyről. Eszébe jutott, hogy az apja talán úgy hagyhatta el a pszichiátriát, hogy megrendezte a saját halálát.

A hozzászólók igyekeztek megnyugtatni a nőt, hogy valószínűleg csak valamilyen adminisztrációs hiba történhetett, amiről értesítenie kellene a hivatalt és apja családját is.

Ossza meg
Exit mobile version