Az Adobe bejelentett egy új, VideoGigaGAN elnevezésű kísérleti mesterséges intelligencia funkciót, amellyel elmondásuk szerint nyolcszorosára lehet nagyítani a videókat, anélkül hogy zajossá válna a felvétel, írja az Engadget.

A vállalat közölte, a GAN (General Adversarial Networks) technológia felülmúlja a korábbi, Video Super Resolution (VSR) módszert, ugyanis az új fejlesztés nem torzít, hanem élességet és részletgazdagságot ad. Ugyanakkor a GAN-alapú videószerkesztés korábbi megoldásaiban rendre tetten lehetett érni a mesterséges intelligencia hallucinációit, furcsaságait.

Az Adobe szerint ezt sikerült leküzdeni, és a felvételek valóban jól néznek ki, bár nem tudni biztosat azok hátteréről. 

A cég ugyanakkor jelezte, hogy a mesterséges pixelek hozzáadása miatt nem lesz használható kriminalisztikai videójavításra a program, de a régi magánfelvételek javítására remek megoldás lehet.

Amennyiben a fejlesztést olyan Adobe programokhoz csatolják majd, mint a Premiere Pro vagy az After Effects, a videókészítők sokkal szebbé tehetik majd az alacsony felbontású felvételeket, már ha a mesterséges intelligencia szabályozása miatt egyáltalán kereskedelmi forgalomba kerülhet hasonló megoldás.

Ossza meg
Exit mobile version