A Kisvárda elleni 0-0-val bebiztosította zsinórban hatodik bajnoki címét a Ferencváros. A Fradi magyar bajnokságon belüli erőfölényét látva ez csupán idők kérdése volt, jelenleg négy fordulóval a zárás előtt tizenöt ponttal vezetik az NB I-et. A zöld-fehérek financiális fölénye azonban tovább nőhet egy a sajtóban megjelent, Gazprommal kötött szponzorációs szerződésnek köszönhetően. Miért érdeke az orosz óriásnak pénzt invesztálni a magyar bajnokba? Tehet-e bármit ez ellen az UEFA, és ha igen, akkor fog-e tenni? Különbözik-e az oroszok gyakorlata attól, amit az arabok részéről látunk?

A Paks parádés ősz után 15 pontos előnnyel kezdte a tavaszt a nemzetközi kupaszereplésre ácsingózó csapatok előtt. A legutóbbi öt mérkőzésen azonban kikapott, így már csak 4 pontos fórban van a Puskás Akadémia előtt és a Fehérvár is megelőzte. Nem egyedi helyzet, az utóbbi három szezont tekintve atombiztos ez a tavaszi forgatókönyv. Mi állhat ennek hátterében? Vajon csak rendszeresen elfogynak a szezon végére, vagy arról van szó, hogy a bőséges állami dotáció miatt nem érdekük a nemzetközi szereplés elérése?

Amerikából kölcsönzött kifejezéssel élve a Real Madrid win-now helyzetben van: a keret átlagéletkora 28,1 év, a statisztikák szerint ezzel a csapattal most kell mindent megnyerni. A Barca elleni győzelmet követően már tizenegy pont a madridiak előnye a bajnokságban. De miért jobb ennyivel idén a Real a katalánoknál?

Torghelle Sándor kijelentése nyomán – miszerint ő hasznosabb volt a mezőnyben, mint Haaland – megnéztük, hogy a norvégot jogosan érheti-e kritika a mezőnymunkáját tekintve, valamint tágabb kontextusba helyezve megvizsgáltuk, hogy mi alapján érdemes megítélni egy modern csatár játékát ma.

Kapcsolódó

Xabi Alonso oda vitte el a győztes kultúrát, ahonnan a legjobban hiányzott

A Werder Bremen elleni győzelmével öt fordulóval a Bundesliga vége előtt bebiztosította története első bajnoki címét a Bayer Leverkusen. Xabi Alonso kiemelkedő munkájának köszönhetően idén a Leverkusen több kupát nyerhet, mint története során eddig összesen – teheti mindezt veretlenül.

Ossza meg
Exit mobile version