Lily Allen brit énekesnő saját podcastjában kifogásolta a „nepo baby” címkét, mondván, hogy azt szinte mindig csak nőkre aggatják. Őt is gyakran megbélyegzik vele, lévén, hogy az apja Keith Allen színész. Ezzel szemben elmondása szerint színészként dolgozó öccsét, a Trónok harcában Theon Greyjoyt alakító Alfie Allent csak nagyon ritkán nevezik nepo babynek.

A nepo baby elnevezés olyan, mint valakit Karennek szólítani, abban az értelemben, hogy ez is csak egy újabb szó, amit alapvetően olyan nőkre használnak, akik kiállnak magukért, miközben mások azt szeretnék, hogy ne tegyék és inkább tűnjenek el

– idézi Allent a Business Insider.

A Karen női névnek az elmúlt években pejoratív jelentése lett: olyan általában fehér, középkorú, ellenszenves, fennhéjázó nőket neveznek így, akik előszeretettel elégedetlenkednek, oktatnak ki másokat, vagy kérik ki a panaszkönyvet.

Lily Allen a podcastadásban elismerte, hogy híres apja révén részesült bizonyos kiváltságokban, de vitatta a nepo baby kifejezés „infantilizáló” jellegét.

A »baby« az, ami igazán idegesít. Most komolyan? Majdnem negyven vagyok!

– mondta.

A nepo babykről, azaz hírességek szintén híressé váló gyerekeiről szóló diskurzus az elmúlt években lett felkapott. Nem ez az első alkalom, hogy Lily Allen felszólalt a témában. 2022-ben rámutatott, hogy nem a szórakoztatóiparban tevékenykedő nepo babyk miatt kéne aggódnunk, hiszen sokkal inkább az ügyvédek, a bankárok és a politikusok gyerekei azok, akik valóban megfosztanak másokat a lehetőségektől, és akiknek valóban komoly hatásuk van a világra.

Ossza meg
Exit mobile version