Ma a gyerekekért vagyunk itt — mondta Szilágyi Kitti, az Országos Közös Akarat nevű elsősorban oktatási ügyekkel foglalkózó civil szervezet tagja.

Ma Magyarországon nem a családok, nem a gyerekek az elsők — vélekedett. Pedagógusként tudja, hogy az őket körülvevő szakembereket milyen fontos meghallgatni, támogatni. Szerinte közös nemzeti feladatunk a gyerekek védelme és a minőségi oktatás biztosítása számukra.

Ez az ország közös akarata

— mondta. Mozgalmuk európai minőségű oktatáson dolgozik, Ezért is adtak be saját szakemberekkel kidolgozott országgyűlési javaslatukt, amit a kormány jóléti bizottsága undorító módon visszautasított korábban.

Egy állami gondozásban élő gyermekek már traumatizálva érkeznek a gyermekvédelmi intézményekbe, ahol nincsenek megfelelő körülmények és nincsen elég felkészült szakember sem, és amelyeket a kormány nem támogat megfelelően.

A magyar kormány megbukott. Nem képes, nem is tudja megvédeni a gyermekeket. Fontos annak a megértése, hogy a pedofília büntetése nem jobb gyermekvédelmi rendszer megteremtése  – hangzott el.

Bejelentették, hogy ők szövetségeseikkel, a diákokkal fent virrasztanak a Karmelitánál.

Ossza meg
Exit mobile version