Ijesztő kisfilmet készített Mihailo Gyankanics ukrán filmrendező, aki szerint egész Európa orosz megszállás alá kerülhet, ha Ukrajna kellő nyugati támogatás hiányában elesne.

A felvétel – amit a portfolio.hu szúrt ki – úgy kezdődik, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kapitulál, az elűzött oroszbarát elnök, Viktor Janukovics visszatér, Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrán haderőt beolvasztja az orosz hadseregbe. A következő célpont Magyarország lenne a fikció szerint. A belpolitikai helyzet megrendül, tömegtüntetéseken követelik Orbán Viktor miniszterelnök lemondását, aki végül behívja az orosz csapatokat. A NATO pedig nem reagál, mert a kormány nem kéri a beavatkozást. Ezután a balti államok jönnének a kisfilm szerint, amelyek volt szovjet tagköztársaságként az orosz vezetés nyíltan a saját érdekszférájukba sorolnak. Utána egy nagyobb falat jönne, Lengyelország. A lengyelek a kisfilm szerint hiába kérnék a NATO közbeavatkozását, az elmarad az atomháborútól való félelmükben.  Utána pedig egész Európát elfoglalnák az oroszok a vészjósló kisfilm szerint.

A kisfilm egy erősnek sikerült gondolatkísérlet, amelynek célja, hogy a nyugati országok támogassák Ukrajna Oroszországgal vívott honvédő háborúját.

Ossza meg
Exit mobile version