A Szeged Napja Ünnepségsorozat a 28. Szegedi Borfesztivállal május 16-án startol el a Széchenyi téren, ahol közel 160 borász kínálja majd legfinomabb nedűit, melléjük 30 vendéglátós is csatlakozik majd. Az eseménysorozat a város terein, a Dóm téren és a Belvárosi hídon zajlik majd 11 napon keresztül.

A város főterén mások mellett sztárfellépők gondoskodnak a jó hangulatról. Zenél majd többek között a Belmondo Akusztik, Feke Pál, Gájer Bálint, Malek Andrea és Jáger András, Pál Dénes, Sárik Péter Trió és Berki Tamás, Szekeres Adrien, Varga Viktor.  A Klauzál téri Kézműves- és Gasztroudvarban ínycsiklandó ételek és kisüzemi sörök várják a kilátogatókat és a környékbeli kézművesek is bemutatkoznak május 16-tól. A Dugonics téren 11 napon át a kézműveseké és a háztáji termelőké a főszerep. A Dóm téri kavalkád május 24-26. között élő koncertekkel kapcsolódik be a 11 napos programsorozatba. Itt mások mellett Dzsúdló, a Wellhello és a Magna Cum Laude koncertezik. A második hétvégén válik teljessé a belvárosi fesztivál, ekkor csatlakozik a 23. Szegedi Hídivásár, hazai kézművesek különleges seregszemléje, ahol a Belvárosi híd, a Híd utca és az Oskola utca is benépesül.

A június sem telik el zenei fesztivál nélkül, június 6-8-án az Újszegedi Partfürdőre varázsolják a ’90-es és 2000-es évek legendáit Magyarország legnagyobb retro fesztiválján a DEJA VU Fesztiválon.  A mára már Európában is az élvonalban jegyzett retrobuli sztárvendégeként érkezik minden idők legsikeresebb lánycsapatának, a Spice Girls-nek oszlopos tagja, Melanie C.

A 93 esztendős Szegedi Szabadtéri Játékok, hazánk legrégebbi színházi fesztiválja nagyszabású színházi előadásokkal és egy különleges koncerttel szórakoztatja a Dóm téri nézőtér közönségét. Péter Bence a  csodagyerekből lett YouTube-szenzáció, mára világhírű zeneszerző-zongoraművész a Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével lép színpadra, hogy egyedülálló, lendületes játékával, a klasszikus és a pop- illetve rockzene határait feszegető feldolgozásaival egyedülálló zenei élménnyel lepje meg a Szabadtéri nézőit június 28-án. A közönség kitörő lelkesedéssel fogadta az elmúlt évad ősbemutatóját, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című world musicaljét. A fesztivál másik helyszínén, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a zenei produkciókon kívül színházi darabok közül is válogathatsz. Szemezgetve a produkciók közül a Nouvelle Vague, Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra, Margaret Island, Koncz Zsuzsa is megtalálhatóak a kínálatban.

A gyerekek sem maradnak fesztivál nélkül Szegeden. A SZINkópé Gyerekfesztivál július 19-21 között kerül megrendezésre, ahol óriásbábos felvonulással, bábelőadásokkal, interaktív játékokkal, koncertekkel várják a kicsiket és a nagyokat az újszegedi Erzsébet Ligetben.

Augusztus utolsó hétvégéjén gyere el a hazai fesztiválszezon legnagyobb nyárzáró bulijára, a Szegedi Ifjúsági Napokra, a SZIN-re. Szegedre érkezik a trance mozgalom „zászlóvivője”, Armin Van Buuren, az „I Believe” című dalával a toplisták élére tört Kamrad és a svéd világsztár, Zara Larsson, akinek új lemezét itt hallhatjuk Magyarországon először élőben.

Gyere és éld át Szeged fesztivál hangulatát 2024-ben!

Ossza meg
Exit mobile version