Január óta nincs csapata José Mourinhónak, aki legutoljára a Romát irányította, jelenleg pedig arra vár, hogy egy megfelelő ajánlat érkezzen.

A portugál edzőt korábban kétszer is megkeresték, hogy legyen a kapitánya hazája válogatottjának, ám mindkétszer nemet mondott, másodjára éppen azért, mert maradni akart a Románál.

A megkeresés nem a legmegfelelőbb pillanatban érkezett, és az érzelmeimre hallgattam, ezért úgy döntöttem, nem hagyom el a Romát. Most már azt gondolom, hogy hibáztam

– nyilatkozta a 61 éves Mourinho.

Aki hozzátette, ha jön egy harmadik ajánlat is, hogy üljön le a portugál kispadra, akkor arra biztosan rábólint. Mourinho a római időszakában kétszer is nemzetközi kupába vezette a csapatot, amely 2022-ben meg is nyerte a Konferencia Ligát, tavaly pedig büntetőkkel veszítette el a Sevilla elleni Európa Liga-finálét.

„Mindkét döntőbe rögös úton jutottunk be, de sosem könnyű bekerülni egy nemzetközi kupasorozat döntőjébe, ezt a Manchester Unitednél is megtapasztaltam. A Roma és a MU is nehéz helyzetben volt, amikor átvettem, de szeretem a kihívásokat.

Néha ezt éreztem, hogy – bár nem az enyém volt a legerősebb csapat – mégis azt várják tőlem, hogy nyerjem meg a sorozatot, amit igazságtalannak tartok

– mondta Mourinho, akitől az önfényezés és a panaszkodás sosem állt távol.

Ne vegyük el tőle persze, hogy a nemzetközi porondon nyert két BL-t, valamint UEFA Kupát, EL-t és Konferencia Ligát is, és bajnok tudott lenni Angliában, valamint Olaszországban is.

Ossza meg
Exit mobile version