A Real Madrid-Bayern München BL-elődöntő visszavágójának lengyel játékvezetője, Szymon Marciniak eredetileg kilenc perc hosszabbítást jelzett, majd mutatta, hogy a csapatok ráhúznak még két percet, ehhez képest a meccs talán legvitattottabb jelenetére a 90+13. percben került sor.

Ekkor történt, hogy egy felívelt labdát Nusszair Mazraui fejelt le a Real 16-osán belül, majd Thomas Müller Nachót megelőzve fejjel Matthijs de Ligt elé továbbított, aki a hálóba lőtt. A müncheniek mégsem ünnepeltek, mert Marciniak a partjelző jelzésére már Müller fejesének pillanatában a sípjába fújt, és les miatt kifelé ítélt szabadrúgást.

A videón látszik, hogy a Real-védők és Andrij Lunyin kapus is megállt a sípszó után, ettől még persze meglehetősen fura, hogy a bíró megállította a játékot, hiszen jó ideje az a szokás, hogy hagyják végigmenni az akciót, és ha úgy érzik, biztosan les volt, akkor visszafújják.

A német csapat játékosai vehemensen reklamáltak az eset után, és természetesen a jelenet a lefújást követően is előkerült.

Katasztrofális döntés volt a partjelzőtől és a bírótól. Olyan érzés, mintha elárultak volna. A partjelző bocsánatot kért, de ez már nem segít rajtunk.

Ilyen pillanatban felemelni a zászlót… A bírónak látnia kellett, hogy mi szereztük meg a második labdát, és hogy lövés lehet az akció vége. Nehéz ezt lenyelni, de így alakult” – nyilatkozta Thomas Tuchel, a Bayern edzője, aki hozzátette, Marciniak is bocsánatot kért tőlük.

„Azért vagy a pályán, mert a szakmádban te vagy a legjobb. Nekünk pedig jogunkban áll elvárni, hogy valaki a meccs végéig a lehető legjobban végezze a dolgát” – bosszankodott Tuchel.

De Ligt is megszólalt az ügyben, a holland védő elárulta, hogy a partjelző elismerte neki, hogy hibázott. „Szégyen, ami történt. Nem akarom azt mondani, hogy a bírók mindig a Realt segítik, de most ez jelentette a különbséget.

Az is igaz, hogy a Real olyan csapat, hogy amikor már halottnak hiszed, még képes feltámadni. Ezért is nyert 14 BEK-et/Bajnokok Ligáját

– mondta De Ligt.

A döntőben egy másik német csapat, a Borussia Dortmund akadályozhatja meg a Realt abban, hogy tizenötödször is Európa királya legyen.

Ossza meg
Exit mobile version