Néhány hónap híján negyven éve már, hogy a Terminátor 1984 októberében először mutatta meg magát a világ szerencsésebb oldalának mozijaiban, a vele kapcsolatos titkok közül azonban néhány évente újabbak kerülnek napvilágra.

Arra azonban kevesen számíthattak, amiről a főszerepet elnyerő egykori Mr. Universe, a két évvel korábbi Conan, a barbárral befutó Arnold Schwarzenegger egy 2022-es interjúban beszélt:

a főszerepet szerinte James Cameron eredetileg az amerikai futball világából érkező O. J. Simpsonnak szánta.

A később színészként és műsorvezetőként szórakoztatóipari karriert befutó, harminc évvel ezelőtt egykori felesége, illetve annak új partnere meggyilkolásával gyanúsított, majd 2007-ben fegyveres rablásért 33 évnyi börtönre ítélt (2017-ben jó magaviselete miatt feltételesen szabadlábra helyezett) Simpsonnak végül nem volt esélye címszereplővé válni, az eredeti tervek szerint a Sarah Connort védeő jófiú, Kyle Reese bőrébe bújó Schwarzenegger ugyanis

egy munkaebéd, illetve a szerződés aláírása miatt találkozott Cameronnal, majd mikor kifejtette, hogy a Terminátornak mindenképpen robotszerűnek és érzelemmentesnek kell lennie, a filmes meggondolta magát, és átruházta rá a szerepet.

Simpson szerződtetéséről korábban is esett szó, sőt, a fenti történetet maga a rendező is megcáfolta: 2019-ben, a Los Angeles Times-nak arról beszélt, hogy O. J. neve sosem jött igazán számításba, hiszen a társforgatókönyvíróval, Gale Hurddel együtt már az első pillanatban elvetették a lehetőséget, a Schwarzeneggerrel való találkozás pedig valójában nem is volt fordítópont.

Kérdés persze, hogy mi a teljes igazság: a Collider szerint a megoldást valahol a két sztori között félúton kell keresni, hiszen könnyen lehet, hogy Schwarzenegger valójában csak nagyot akart mondani, Cameron pedig talán Simpson életének későbbi alakulása miatt próbálta elütni a dolog élét.

Ossza meg
Exit mobile version